Please enable JS

Visibiliteit

Voorkomen is beter dan genezen, maak dat je goed gezien wordt in het verkeer. In de winter is het sneller donker en wordt zichtbaarheid voor een loper belangrijk. Selecteer daarbij kledij en/of accessoires met een fellere of fluokleur waaraan ook voldoende reflectiemateriaal is aangebracht.

Door een goede zichtbaarheid loop je met een veiliger gevoel, en dat beïnvloedt immers het ultieme loopgenot enorm positief.

Visibiliteit

Loopverlichting wordt in het verkeer vlugger en vanop een grotere afstand opgemerkt door de intensiteit van het licht. Om fluo- of reflectiemateriaal goed te kunnen zien heb je nu eenmaal direct licht nodig.

De led-armlampen zorgen voor een goede zichtbaarheid, daar waar de systemen op het hoofd en op de romp een lichtstraal voor de loper creëren. De lichtstraal kan worden gericht en op verschillende intensiteiten worden gebruikt.

Hartslagmeters

Een hartslagmeter is het beste tool voor een sporter om te weten wat er met zijn motor (hartspier) gebeurt. Ga je sporten om gezond te zijn, om een doel na te streven of om uw limieten op te zoeken en te verleggen, een goede begeleiding zal je helpen het beoogde resultaat op een verantwoorde manier te behalen. Momenteel meten alle hartslagmeters steevast al op de pols, maar er kan nog steeds op alle toestellen een borstband worden aangesloten.

Bij alle toestellen wordt er gratis software aangeboden om alle gegevens bij te houden, instellingen te veranderen. In ons gamma zitten toestellen van Polar en van Garmin. Ons team helpt u graag uit het volledige gamma de juiste trainingspartner selecteren op basis van de beoogde functies en het gebruik.

Compressie

Het gebruik van compressiesokken zorgt voor een betere bloedstroom richting het hart. Door een relatief hoge druk worden de afvalstoffen sneller en beter afgevoerd. De schokbelasting verkleint en er is een kleinere spierspanning. Door het aanbieden van compressie wordt het herstel bespoedigd en is er een kleiner risico op spierverrekkingen, -scheuren en ontstekingen.

Compressiesokken zijn zeer effectief bij shinsplints, kuit- en achillespeesklachten. Voor intensiever gebruik wordt niet alleen compressie gebruikt aan de onderbenen, maar wordt in de compressiebroek de bovenbenen en de bekkenstabiliteit aangepakt. Onze merken zijn Herzog en CEP.

Sokken

Een goede loopsok zorgt voor een optimaal voetklimaat, waarbij de sok vocht en warmte moet kunnen opnemen, maar tegelijk ook gemakkelijk terug moet kunnen afgeven. Sokken zorgen voor een goede omsluiting van de voet en zijn uit verschillende lagen en materialen opgebouwd om wrijving en oververhitting tegen te gaan. Ze zijn steeds anatomisch opgebouwd, de rechtersok en de linkersok zijn verschillend. Onze merken zijn Falke, Herzog en CEP.

OOFOS

Een snelle recuperatie en comfort na een training wordt steeds belangrijker. Hiervoor ontwikkelde Oofos instekers met een anatomisch voetbed met Oofoam technologie. Het absorbeert meer impact waardoor de druk op voeten, gewrichten en onderrug vermindert. Oofos stimuleert de natuurlijke afwikkeling van de voet en ondersteunt de voetboog. Zo licht dat je niet eens voelt dat je ze aan hebt.

Sportvoeding

Het assortiment sportvoeding dat wij aanbieden is gericht naar duursporters. Voor, tijdens en na het sporten wordt er aanvulling gezocht door de sporter om een prestatie te kunnen leveren en om te recupereren van een inspanning. Tijdens het sporten verbranden en verbruiken we suikers en mineralen, waarbij deze opnieuw moeten aangevuld worden om niet zonder energie te vallen. Na de inspanning wil ons lichaam zo snel mogelijk weer glycogeen aanvullen en de eiwitten in de spieren herstellen. Stem uw energienoden af op het energieverbruik en bepaal de juiste strategie tijdens uw training en wedstrijd. Onze merken zijn Overstims, High5 en Sports2.

Blackroll

Alle Blackrollproducten zijn ontwikkeld en ontworpen om de spieren en hun fascia los te kunnen masseren. Deze massagetechniek is effectief en gericht naar het losmaken en ontspannen van alle afzonderlijke spiervezels en de omliggende fascia. Door inspanningen ontstaat er immers spanning en adhesie in de spierbundels waardoor deze niet meer hun volwaardige contractie aankunnen. Dit veroorzaakt spanning, immobiliteit en uiteindelijk pijn tijdens en na de belasting. Het voordeel bij zelf-massage is dat je de intensiteit kan laten variëren naargelang de (lichaams)druk die je toepast.

Een echte aanrader is de gratis app van Blackroll. Deze is ontwikkeld voor en door actieve sporters, waarbij sportspecifieke krachtoefeningen en hersteltips worden aangeboden. Het doel van de app is preventief optreden overbelastingen en kwetsuren en pijnbestrijding.

Zwemaccessoires

Naast de zwemkledij van Arena bieden we een assortiment zwembrillen en hulpmiddelen aan die kunnen gebruikt worden tijdens de zwemtraining. Gaat het nu om het verfijnen en optimaliseren van de zwemtechniek of om gericht spierkracht bij te winnen, bij ons voor elk wat wils.

Om in open water te zwemmen hebben we ook verschillende modellen van trisuits, zwemboeien, badmutsen, neopreen accessoires,...
client
client
client
client
client
client
client
client
client
client
client
client